Energetische healing

…Voel het stromen…

Wat is energie?

‘’Werken met energieën klinkt zweverig maar dat is het niet, het is alleen onbekend en vreemd. Ik snap dat je zo denkt want dat deed ik ook, ik zal uitleggen hoe het werkt.

Alles in en om ons heen bestaat uit energie maar we zijn ons dit niet zo bewust. Ons lichaam en onze omgeving bevatten onzichtbare deeltjes die trillen, stralen, stromen en om elkaar heen draaien. Werken met energie is al heel oud, alleen in het westen is het minder bekend maar we hebben dagelijks met energie te maken.

Misschien herken je wel dat sommige mensen je energie geven terwijl andere mensen energie van je afnemen. Je herkent ook wel dat je energie krijgt in de natuur terwijl je in een prikkelrijke omgeving je energie weg voelt stromen. En wie kent niet de troostende hand op een schouder en het kusje op de zere knie van een kind?

Een energetische healing is een heling gericht op het weer in verbinding brengen van je lichaam met je gedachten, emoties en ziel. Tijdens je leven kan de verbinding met jezelf verstoord raken en stagneert de energiestroom omdat je nare ervaringen hebt meegemaakt of omdat er problemen zijn waar je geen adequate oplossing voor kunt vinden. Om jezelf te beschermen wordt de ervaring of het probleem weg gestopt en trek je een muur om je heen. Dit kan op termijn een blokkade veroorzaken waardoor de energie zich ophoopt en niet meer goed stroomt of waardoor er energie weglekt. Zo kunnen er lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan die ziekmakend kunnen zijn.

Zoals je kunt lezen vindt er tussen mens en omgeving een permanente uitwisseling plaats tussen positieve en negatieve energie. Hier maak ik als energetisch healer gebruik van. De energie die in en om mij heen is stuur ik naar mijn handen door mij te concentreren op mijn handen en mijn adem. Zo bundelt de energie zich en samen met mijn intuïtie wordt de energie daar gebruikt waar je lichaam dat nodig heeft.

De energie in mijn handen is krachtig en warm en activeert het gebied onder mijn handen. Waar energie opgehoopt is gaat het weer stromen en waar een energie tekort is wordt de energie aangevuld. Zo worden de energiebanen in je lichaam geactiveerd. Je kan dit ervaren als een gevoel van warmte, stromen, tintelen of je voelt niks. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd en de balans tussen lichaam en geest wordt hersteld, zo ervaar je weer de verbinding met je lichaam en daardoor laat je spanning los en ervaar je een gevoel van weldaad.

Wat ik je vertel hoef je niet aan te nemen…kom het maar ervaren. Het werkt!’’

Hoe ziet de behandeling eruit?
Graag hoor ik eerst van jou hoe het met gaat en waar ik je mee kan helpen. Dan neem je plaats op de behandeltafel. Je ondergaat de behandeling gekleed maar trek wel soepele kleding aan, de schoenen gaan uit. Een consult duurt 60 minuten. Je begint liggend op de buik en daarna draai je op de rug. Mijn handen plaats ik op diverse plaatsen van je lichaam. Na de behandeling zit je nog even op de stoel en vertel je me hoe het met je gaat.

Ook maak Ik gebruik van mijn intuïtie en van mijn kennis en ervaring als algemeen- en psychiatrisch verpleegkundige, als overgangsverpleegkundige, als yogadocent (ook ademtherapie) en van de cursus intuïtieve ontwikkeling. Maar bovenal gebruik ik mijn handen, deze zijn krachtig. Tijdens de behandeling wordt er in principe niet gesproken tenzij je het nodig vindt mij iets te vertellen wat van belang is. Het kan zijn dat ik intuïtieve ingevingen met je deel. Misschien ervaar je na de healing een verergering van de klachten, dat is van tijdelijke aard. Dit laat zien dat er wat gebeurt in je lichaam.

Voor wie?
Het is voor iedereen die op één of andere manier een disbalans ervaart, zowel lichamelijk als psychisch. Denk bij lichamelijke klachten aan diverse ziekten, maagdarmklachten, migraine, rugklachten, reumatisch klachten, vermoeidheid, hormonale problemen, spier- en gewrichtsklachten, allergieën. Psychische klachten kunnen tot uiting komen in niet lekker in je vel zitten, somberheid, piekeren, angsten, depressie, ADHD, burn-out, stress- en spanningsklachten en emotionele instabiliteit. Ook is het geschikt voor een energetisch probleem als hooggevoeligheid.
Energetische healing is bruikbaar bij veel klachten omdat de mens wordt benaderd vanuit een holistische visie. Een mens is namelijk een lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel wezen, dit is allemaal met elkaar verbonden. Het gaat niet alleen om de klacht maar om de mens achter de klacht. Kortom voor iedereen die lichamelijk en/of geestelijk lijden ervaart, die geen verbinding met zijn diepste wezen ervaart en die geen contact meer kan maken met levensvreugde en vitaliteit.

Wie ben ik?
Ondanks deze zweverig lijkende materie ben ik erg aards en sta ik met mijn voeten in de klei, in het leven ken ik vele rollen en heb tegenslagen leren incasseren. Werken met mensen boeit mij omdat we elkaar zoveel kunnen geven. Vroeger gebruikte ik mijn handen in de zorg als verpleegkundige in het algemeen ziekenhuis, verpleeghuis en de thuiszorg. Nadien hield ik vooral mijn handen op mijn rug in de psychiatrie omdat daar vooral het emotionele, intuïtieve begeleiden en het weer leren leven op de voorgrond stond. Mijn opleiding tot yogadocent heeft mij verder gevormd en het verheugt mij om als yogadocent mensen dichter bij de beleving van hun lichaam te brengen.
In de loop van de jaren werd ik geattendeerd op de energetische, helende kracht van mijn handen en dit is nu mijn passie geworden. Handen zijn voor mij de werktuigen van het hart en hierbij ik kan putten uit een universele bron. Ik heb stappen maakt en heb deze kracht verder ontwikkelt en voel en weet dat mijn helende handen werken en dat ze verlichting geven. Ik vind het fijn dat mijn handen jou de beleving van je lichaam terug geven, zo maak je weer contact met lichaam en kan je al het andere loslaten. Mijn handen geven rust en balans.

Opleiding en werkervaring

Praktische zaken en algemene voorwaarden

De energetische healing vindt plaats in mijn praktijkruimte in Meeuwen (naast Dussen) en een consult van een uur kost 45,-. Het is fijn als je een badlaken meeneemt.

Je hebt geen verwijzing van een arts nodig. Een energetische healing vervangt nooit een medische behandeling, het is een aanvulling op een reguliere behandeling. Bij lichamelijke en/of psychische klachten raadpleeg je daarom ook altijd een arts. De energetische healing ondersteunt je, geeft verlichting en het is aan jou wat je er verder mee doet.

Als je het eens bent met mijn manier van behandelen en met mijn voorwaarden dan ontvang ik je graag.

Praktijkadres: Korenmolen 34 4268 GW Meeuwen