Docente

Ik ben Karina Boevé, geboren in 1962, getrouwd, moeder van 3 kinderen en oma. Opgeleid als algemeen-, psychiatrisch- en leidinggevend verpleegkundige heb ik in diverse sectoren van de gezondheidszorg gewerkt, waaronder in een verpleeghuis, in mijn eigen praktijk als overgangsverpleegkundig en in een psychiatrisch ziekenhuis.

De opmerking: ‘de taal van het lichaam’ die ik tijdens één van mijn stages hoorde en het boek: ‘de zin van ziek zijn’ openden mijn ogen en lieten mij nadenken over de verbinding tussen lichaam en geest. Samen met mijn gevoel van verbondenheid met mens, natuur en met al wat is, zijn dit mijn inspiratiebronnen.

Na veel lezen en yoga lessen volgen, kreeg ik de behoefte mij in de yoga met haar filosofie te verdiepen. Om die reden ben ik de opleiding tot yogadocent bij de ‘Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte’ (Bilthoven) gaan volgen. Ik geef nu al vele jaren yoga. Vanaf januari 2019 heb ik alle lessen van Julia de Boer in Sleeuwijk overgenomen

Yoga beoefenen vind ik fijn: het geeft me kracht en souplesse tegelijk en het geeft ruimte in lichaam en geest, die ook vaak doorwerkt in het leven van alledag. Het bewust gebruiken van mijn adem tijdens de yogabeoefening maar ook daarbuiten, is een kostbaar instrument: het zorgt ervoor dat ik minder overgeleverd ben aan de omstandigheden, het ontspant en het verbindt mij met vitaliteit. Dat maakt yoga voor mij zo verrijkend.